Суміш пребіотичних волокон 210 гр

Артикул: 8517

Бренд: Cocos

Є в наявності

350.00

Пребіотики — властивості та призначення

Концепція пребіотиків була вперше представлена 1995 року Гленном Гібсоном і Марселем Роберфруа. Згідно з їхнім визначенням, пребіотик — це неперетравлюваний харчовий інгредієнт, який позитивно впливає на господаря, вибірково стимулюючи ріст і/або активність однієї або обмеженої кількості бактерій у товстій кишці і, таким чином, покращує здоров’я господаря. Простими словами до пребіотиків належать вуглеводи, які:

  • Мають високу термостійкість, тому не змінюють своєї структури під дією температурного впливу;
  • Володіють β-глікозидними зв’язками, які дають їм змогу протистояти гідролізу ферментами слини та підшлункової залози людини. Тобто вони проходять без змін транзитом через верхні відділи травного тракту, і тому не можуть бути засвоєні нашим організмом;
  • У незміненому стані пребіотики не можуть всмоктуються в шлунково-кишковому тракті, тому досягають, без порушення своєї первісної структури, товстої кишки;
  • Пребіотики ферментуються (тобто є поживним субстратом) мікробіотою товстого кишківника та спричиняють вибірковий ріст і активність деяких (корисних для людини) кишкових бактерій, що покращує здоров’я господаря.

У процесі ферментації пребіотиків кишковою мікрофлорою відбувається два дуже важливих процеси:

  1. Виділення продуктів метаболізму, здатних бути засвоєними травною системою людини, а також таких, що мають низку корисних для господаря властивостей. До цих корисних метаболітів належать:
    • Коротколанцюгові жирні кислоти (масляна і пропіонова кислоти) і молочна кислота. Пропіонат впливає на Т-хелпер 2 у дихальних шляхах і макрофагах, а також на дендритні клітини кісткового мозку, в той час як масляна кислота зменшує запалення, сприяє відновленню ушкодженого епітелію кишківника, підвищує чутливість до інсуліну та захищає від раку товстої кишки. Молочна кислота знижує pH товстої кишки, перешкоджаючи тим самим розмноженню патогенної мікробіоти;
    • Пептидоглікан — ще один продукт ферментації пребіотиків, який може стимулювати вроджену імунну систему проти патогенних мікроорганізмів;
  2. Виділення продуктів метаболізму, які є поживним субстратом для інших корисних мікроорганізмів, що отримало назву як перехресне харчування бактерій.

Пребіотики — механізм дії

Будучи спочатку для нашого організму незасвоюваною субстанцією, пребіотики, тим не менш, «годують» корисні нам бактерії та через зростання їхньої популяції й активності покращують стан нашої травної системи, а через побічні продукти їхньої життєдіяльності виходять ще й додаткові переваги:

  • Знижується pH кишечника. Як було показано в дослідженнях, зміна pH кишечника на одну одиницю з 6,5 до 5,5 може сприяти зміні складу та популяції мікробіоти кишечника. Зміна pH може змінити популяцію чутливих до кислоти видів, таких як бактероїди, а також сприяти утворенню бутирату фірмікутами. Цей процес називається бутирогенним ефектом;
  • Молекули кокротколанцюгових жирних кислот досить малі, щоб дифундувати через ентероцити кишківника, тож вони потрапляють у кровообіг. Таким чином, пребіотики здатні впливати не лише на шлунково-кишковий тракт, а й на інші органи та системи віддалених ділянок людського організму, такі як центральна нервова система, імунна та серцево-судинна система;
  • Дослідження на тваринах і людях показали, що пребіотики можуть зменшити популяцію шкідливих бактерій лактобацил і біфідобактерій;
  • Суміш олігофруктанів та інуліну може поліпшити реакцію антитіл на вірусні вакцини, як-от грип та кір. Дослідження показали поліпшення реакції антитіл на вакцину проти грипу після вживання сумішей із фруктоолігосахаридами. Ба більше, побічні ефекти вакцини проти грипу зменшуються, що вже саме по собі є великою перевагою;
  • Шлунково-кишковий тракт пов’язаний із центральною нервовою системою через «вісь кишечник-мозок». Але поки що вченими регуляторний вплив пребіотиків на мозок людини до кінця не визначено. Однак відомо, що мікробіота кишківника впливає на мозок трьома шляхами, включно з нервовим, ендокринним та імунним шляхами;
  • Також було показано, що споживання пребіотиків знижує ризик розвитку, а також тяжкість алергічних захворювань шкіри, таких як атопічний дерматит тощо;
  • Пребіотики здатні знизити ризик серцево-судинних захворювань за рахунок зменшення запальних елементів. Кілька досліджень продемонстрували поліпшення ліпідного профілю при вживанні пребіотиків;
  • Існують клінічні випробування впливу вживання пребіотиків на засвоєння мінералів, таких як кальцій, але результати суперечливі, і тому потребують подальших досліджень.

Суміш пребіотичних волокон — правила прийому

Загалом пребіотики будуть ефективні за будь-якого способу вживання, як з їжею, так і без їжі, як на порожній шлунок, так і на повний. Однак для максимальної ефективності потрібно все-таки дотримуватися певних правил:

  • Приймати пребіотики краще на порожній шлунок, так досягається їхня макимально швидка доставка до бактерій товстого кишківника, де вони можуть бути метаболізовані;
  • Перед прийомом пребіотичну суміш необхідно розчинити до прозорості та пити в теплому вигляді. Це перешкоджає затримці пребіотиків у шлунку і в дванадцятипалій кишці;
  • Пребіотики максимально ефективні після тривалої перерви в їжі, наприклад вранці після підйому. Це дає перевагу в зростанні корисної мікробіоти порівняно з патогенною та умовнопатогенною, якій для живлення потрібні інші компоненти, що зазвичай містяться в стандртній харчовій грудці (різні швидкі вуглеводи тощо). У результаті такої стратегії популяція корисних бактерій збільшується, а патогенної та умовнопатогенної зменшується;
  • Прийом пробіотиків (бактерій) краще проводити одночасно з прийомом пребіотичної сумішші, особливо це стосується висококонцентрованих пробіотиків.

Підсумовуючи вищесказане, ми рекомендуємо такий протокол прийому:

  1. Починати перший прийом пребіотиків необхідно з мінімальної кількості, буквально на кінчику чайної ложечки. Протягом тижня порцію поступово довести до необхідної — 0,5 або 1 чайна ложечка;
  2. Відразу після підйому вранці набрати потрібну кількість суміші в склянку і на 1\4 наповнити гарячою водою (95–100 ℃) і розмішати до прозорості;
  3. Додати в склянку холодної води, для отримання теплого розчину;
  4. Якщо приймаєте пробіотики, то можете в теплий розчин додати їх, або, якщо вони в капсулах, запити пробіотики теплим розчином;
  5. Випити пребіотичний розчин маленькими ковтками (не залпом). Це дасть змогу розчину максимально швидко пройти через шлунок у дванадцятипалу кишку і далі за призначенням;
  6. 20–30 хвилин бажано не вживати ніякої їжі. Далі все як зазвичай: п’єте каву, снідаєте тощо.

Купити пребіотичну суміш ви завжди можете в нашому інтернет-магазині від виробника. Ми працюємо п’ять днів на тиждень і доставляємо замовлення в усі міста України зручним для вас способом.

Пребіотики — це найкраща їжа для «хороших» бактерій. Як підсумок — «хорошим» бактеріям «святковий обід», для зростання і розвитку, «поганим» бактеріям немає місця і стає тісніше, а господареві, чи то пак людині — комфорт і гарний настрій — ТМ Cocos

 

 

Термін придатності 18 міс.
Температура зберігання  Зберігайте у недоступному для дітей місці, яке захищене від потрапляння прямих сонячних променів, а також знаходится далеко від опалювальних приладів. +5- +25 ℃.
Умови зберігання

Після відкриття упаковки зберігати у сухому прохолодному місці.

Об'єм 210 гр. в упаковці.
Упаковка засобу  Медична пластикова тара.
Тип засобу

Біологічно активна добавка.

Не є ліками.

 

 Харчові волокна з коренів цикорію, суміш фруктоолігосахаридів, L-глютамін.

Залиште свій відгук про товар

Залиште свій відгук

Оцініть товар:

Вказати переваги і недоліки